20 пратеници го предложија Талат Џафери за претседател на Собрание

Согласно одредбите од  Деловникот СДСМ поднесе барање за избор на претседател на Собранието со поддршка од 20 пратеници. Според Шилегов , со ова  станува беспредметна  комисијата која и не мора да се избере, туку треба веднаш да се премине на избор на претседател на Собранието.