Откако ја прославија титулата и после спектакуларен фубалски меч сред корона криза, одржан пред 15.000 публика, раководството на ,,Црвена Ѕвезда“ објави дека 5 фубалери се позитивни на Ковид 19.

Марко Гобељиќ, Његош Петровиќ, Душан Јованчиќ, Марко Конатар и Бранко Јовичиќ ќе бидат во 14 дневна домашна изолација.