Седумгодишното момче Јован С. загина денеска напладне, кога со својата санка налетало на автомобил, кој го прегазил без да има можност да реагира .

J.S.

 

Момчето загинало на местото на несреќата.

Блиц објави фотографии од автомобилот и од санката со која загина детето.

Први притрчале напомош бабата и дедото, кадешто престојувало момчето. Жителите на оваа приградска нишка населба за српските медиуми раскажуваат дека таа улица е секогаш користена за лизгалиште од децата, но е небезбедна бидејќи излегува на локален пат кој води кон нишката бања.