Попови колнат, злобници се ситат на грчката трагедија и тоа сѐ...

Протојереј Митре Попоски (Хаџипопоски), кој во меѓувреме на својот ФБ профил си го додал и ,,презимето“  Македонски, во име на ,,Бог и божјата казна“...

Прекорени професионалци

(Одговор на Совет за етика во медиуми)   Почитувани,  сакам да Ви укажам дека како долгогодишен професионалец наводите за  претставката поднесена до Совет за етика од...

И рибарот Климе сака да си го гледа ,,стокецот“ кога лови...

Оваа фотографија е направена пред два дена во Охрид, поточно покрај Охридско езеро, или најточно  покрај пешачко-велосипедската патека која води од каналот, покрај Студенчишко...

Македонскиот менталитет си останува и во Република Северна Македонија

Пишува: Емилија Лазаревска   Еден од феномените на ова поднебје, за посматрање и проучување, за мене е македонскиот менталитет. Од познати причини, за кои овде во оваа...

Ќулавкова: Со Илинденска Македонија добиваме ревизија на идентитетот во Илинден-Македонци

,,Името на државата треба да го означи државното уредување и режим на државата (република, монархија, федерација, соединета/обединета, односно - народна, социјалистичка, независна/автономна) или, ако...

Заев: Ве повикувам сите, следете ме и поддржете го можното решение...

Го информирав целиот политички врв за последната фаза од преговорите околу спорот што Република Грција го има со Република Македонија. Oфицијален предлог е Република...

Вида Боева: Браво за храброста, еден народ во две држави!

Со овие зборови, Вида Попова Боева, секретарка и животна сопатничка на Ванчо Михајлов, го поздрави заедничкото учество на македонската и бугарската армија на прославата...

Градоначалниците заборавија да го истакнат државното знаме низ улиците за 1...

Државниот празник 1 Мај, оваа година помина без државното знаме. Ова е најверојатно првпат, меѓународниот Ден на трудот, кој е државен празник повеќе од половина...

ОбесчИстена и обесчестена Македонија

Пишува: Емилија Лазаревска Слика прва: Охриѓанка, намуртена, стои и ја гледа штотуку излезената дојденка од зградата со своето куче. Дојденката, иако знае што значи тој охридски...

76 ПИВАРЦИ доброволно чистеа на кејот и потсетија на колективната општествена...

76 ПИВАРЦИ НА ДЕЛО! Пивара Скопје, како еден од основачите на Пакомак, постојано работи на остварување и надминување на сопствените, но и на националните...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот