Отворено писмо до странските амбасади по повод негаторската политика на Бугарија...

Група интелектуалци, упатија Отворено писмо до меѓународните претставници во земјата по повод негаторската политика на бугарската држава кон македонскиот јазик и идентитет.

Сѐ се исуши, сѐ е пеплосано!

Пишува: Емилија Лазаревска ( насловот и текстот не се само за тревата, не се за дрвата, не се за...

Жиле од Шапка го заврши својот живот во Америка како среќно...

Новинарката Мери Јордановска која го спаси застреланото куче на Попова Шапка, му даде име Жиле и помогна да биде посвоено од хумани...

Дојдоа дивите, ги избркаа питомите

Пишува: Емилија Лазаревска Само после два дена мое отсуство од држава Аеродром, се враќам и го наоѓам Паркот...

АКО.мк дел од глобалниот собир ФУДБАЛ ЗА ПРИЈАТЕЛСТВО во Мадрид(фото галерија)

Во Мадрид се одржува глобалниот собир ,, Фудбал за пријателство“ во организација и под спонзорство на на руската компанија Гаспром.

Времеплов за оние кои не знаат што беше Југославија(видео)

Историските датуми поврзани со СФРЈ -Социјалистичка Федеративна Република Југославија, како што е денешниот 25 мај, кој тогаш се славеше како Ден на...

Различноста во Македонија како богатство или граничник на поделби и разединување

За Папата различноста во Македонија е богатство, за Иванов и Сиљановска граничник на поделби и разединување

Им го собраа ѓубрето околу ПИОМ и им го оставија пред...

Ова се прозорците од задната страна на Фондот за пензиско осигурување на кои вработените пушат, пијат кафе и потоа догорчињата и пластичните...

Лажните вести и спиновите се шират со брзина на светлина, читајте...

Се шират со брзина на светлината, далекусежно оставајќи штетни последици во општеството. Дезинформациите најчесто се поврзани со политичките и економските теми, но...

Медиумите да престанат да ги трујат младите со шунд програма и...

Целата емисија со Вања Мицевска и Емилија Бунтеска Нацоска

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com