Нож под бундата на Валентина

,,Ова е ноќ на ножевите”-драматично од длабина на грлото викна глумицата која на насобраните неколку стотици добро ,,подгреани” поддржувачи длабоко во ноќното студенило, вели,...

Новинарството не живее веќе тукa

    Најтешко е да се пишува за себеси. Овој текст го сфаќам така, бидејќи е посветен на новинарството, моето второ јас. Ние, новинарите, навистина имаме и...

Скандали и партиско-полициски врски на Владимир Панчевски

Скандал до скандал ги разоткрива партиско-политичко-судските реалиции изминатите години на владеење на ВМРО ДПМНЕ. Еден од главните протагонисти на оваа партија инсталиран на клучна...

Ој Вардаре македонски…

Шеста година трае геноцидот врз реката Вардар. Коритото во центарот на Скопје е претворено во градежна парцела и веќе не личи на речно корито....

Кате мило, од 6 цртка 6, за 2016-та

од проф.д-р Катерина Тодороска Вчера, 6.11. 2016 год. пресно вратена од конференција во Улцин, ги преболував раните од маката што ја преживувам при секое враќање...

КАРАКАМИШЕВСКИ КАМШИЦИ

  Ние, во Македонија, толку многу сме поделени по сите основи, распарампарчани, што не може да не состави ниту нај јакиот супер лепак. Се мразиме...

Auf Wiedersehen Груевски!

    ,,Партиските лидери имаат обврска да бидат воздржани во реториката, да делуваат смирувачки пред своите поддржувачи и да не го закопуваат легитимитетот на државните институции“. Ете...

Навидум обична вест за новата градинка ,,Лавче”

Општина Аеродром вчера објави дека во Горно Лисиче општина Аеродром отворила нова детска градинка, се разбира во присуство на ресорните политичари и свештено лице-поп....

Коклица

  На почеток сакам да ви раскажам една вистинска случка. Во деведесетите години од минатиот век, кога Македонија уште не беше самостојна држава, а Југославија престануваше...

Што знае ВМРО што се 150, а што 150 милиони евра

од Емилија Лазаревска ВМРО ДПМНЕ вчера го напиша најнеиздржаното, најдрското, најнеубидливото соопштение откако оваа партија е на власт. Бидејќи ова не е само едно обично соопштение,...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com