Драстично падна нивото на Охридско Езеро

Водата во Охридско Езеро се повлече и нивото е драстично паднато, покажуваат овие фотографии. Според екологистите, главниот проблем е што што езерото има третман на...

Уметничка инсталација за поддршка на птиците

Новата уметничка акција насловена како поддршка за птиците во Скопје има  цел во овие пред велигденски денови да алармира на се поголемиот број исечени...

Млади лебеди живи изгореа со запалената трска во Струга

Кај Женска плажа на Охридско езеро во Струга, во вчерашниот најверојатно намерно предизвикан пожар, покрај трската, изгореле и млади лебеди и други птици, алармираат...

Тетово, Скопје и Битола меѓу десетте најзагадени градови во Европа

Светската здравствена организација ги објави податоците за десет најзагадени градови во Европа. На ,,топ“ десет најзагадени на листата се наоѓаат дури три градови од...

Радијацијата во Фукушима го уби и роботот

Нивото на радијација во еден од реакторите во јапонската нуклеарна централа, кое е највисоко од катастрофата во 2011, го уништи роботот кој беше поставен...

Бесплатен градски превоз во Скопје дури не се намали загадувањето

Град Скопје воведе бесплатен градски превоз за сите граѓани на територија на Скопје. Оваа мерка стапува на сила утре(07.02.2017) и ќе трае се додека...

Сакате да видите сонце и небо? Качете се на Водно

Утрината падините на Водно, од средно Водно па нагоре, се капат во сонце. Оваа фотографија е направена околу 9 часот, а жителите на градот...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com