Владата реши да не прифати кратење на платите на администрацијата и...

Владата го објави пакетот економски мерки за спас на економијата и помош на граѓаните. ,,На...

НБ направи регулаторни измени банките да овозможат замрзнување, пролонгирање или репрограмирање...

Советот на Народна банка на РСМ направи регулаторни измени, со кои се овозможува банките и штедилниците на повеќе...

Една милијарда евра помош за Албанија, Македонија донираше 100.000 евра

Денеска во Брисел се одржа донаторска конференција за Албанија за санирање на штетите од неодамнешниот земјотрес. Најголем донатор е...

Извршителите нема да можат да наплатат повеќе од 1/5 од платата...

Со измените на законот за извршување, се излегува во пресрет на загрозените категории на лица кои се соочуваат со егзистенцијални...

МТСП ги повика работниците да пријават неисплата на К 15

Министерството за труд и социјална политики ги повикува компаниите да ги почитуваат обврските утврдени со Закон и со Колективен договор, меѓу кои...

Владата ќе организира наградна игра ,,Мој ДДВ, моја награда“

На предлог на Министерството за финансии, со цел понатамошно зајакнување на фискалната дисциплина и подигањето на свеста на граѓаните за задолжително...

Септемвриската плата за администрацијата зголемена за 5 % ќе се исплати...

Септемвриската плата со ветеното покачување од пет проценти ќе се исплати во законски предвидениот рок. Зголемена плата за 5 проценти ќе добијат...

Oд 1 октомври лековите на рецепт ќе се подигнуваат со лична...

Укинувањето на квотите за лекови во аптеките, со што ќе се обезбеди редовен пристап до лекови на рецепт во текот на целиот...

Ангеловска: Верувам дека формирав професионален и енергичен тим

Министерката за финансии, Нина Ангеловска, го претстави својот тим најблиски соработници, во кој доминираат жените. Агеловска се одлучи за помлад тим соработници,...

Државната каса е комплетно во женски раце

За првпат во историјата на Македонија , жени раководат со главните државни финансиските институции. Откако на чело на Министерството...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com