Вработени во ,,Фени“ протестираат и бараат брз стечај

Вработени во „Фени“ со транспаренти протестираат пред судот во Велес каде  повторно се разгледува планот за реорганизација на комбинатот. Тие бараат на денешното рочиште...

Планирано е за две години да се исфрли греењето на јаглен,...

Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули, денеска на прес-конференција ги презентираше планот и програмата за намалување на аерозагадувањето во Република Македонија,...

Во Македонија лесно се добива градежна дозвола, потешко се започнува бизнис...

Во последниот извештај на Дуинг Бизнис, од 10 индикатори кои се ценат за рангирање на земјите, во Македонија има влошување дури кај 6, подобрување...

Во Фондот за иновации се сечела торта за 15.000 лајкови

,,Вкусно изненадување од колегите минатата недела. Затоа што 15.000 лајкови на страната на Фонд за иновации и технолошки развој не се бројка, туку преземена обврска постојано...

Вучиќ ѝ се заблагодари на Македонија што била воздржана во Европската...

Српскиот претседател, Александар Вучиќ, со задоволство објави ,,голема победа“ на неговата земја во Европската енергетска агенција-ЕНТСО-Е. Благодарејќи на гласовите против од Бугарија, Унгарија и Романија,Електромрежа...

Обезбедени се дополнителни 20 милиони евра за капитални проекти во земјоделството

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство реализира низа капитални проекти во водостопанството, со цел зголемување на наводнуваните земјоделски површини, што крајно ќе придонесе за...

Возилата ќе подлежат на еколошка категоризација и ќе имаат еколошка налепница

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски   на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста со предлог...

Уставен суд го поништи референдумот за рудниците во Гевгелија

На 07.11.2018 година, Уставниот суд на РМ ја поништи одлуката на Советот на Општина Гевгелија, со која се распиша и одржа РЕФЕРЕНДУМОТ ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ...

Џумајлија на Субрата Рој сега ќе ја обработуваат концесионери, локалното население...

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги потпиша договорите за огласите за државно земјоделско земјиште до и над 3 хектари во светиниколскиот регион. За...

Владата воведува прогресивно оданочување + 8% за доходи над 90.000 денари

Со даночната реформа се планира воведување на дополнителна стапка од 8% за делот од доходот кој надминува 90.000 денари месечно. Ова значи дека за...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот