,,ГСОЛ/Еуроникел“ го достави ревидираниот план за реорганизација на ФЕНИ Индустри

  ,,ГСОЛ/Еуроникел“, инвеститор во комбинатот за никел Фени Индустри, го дополни планот за реорганизација на компанијата, како што бараше Апелација и го достави на повторно...

Американска стопанска комора доби ново раководство

На  18то Генерално собрание претставници на компаниите членки на Американската стопанска комора во Македонија (АмЧам Македонија) избраа 5 нови членови на Одборот на директори: ...

,,Скопје 2014“ се распаѓа, се одлепува ,,тоа што личи на мермер“...

Поголем дел од фасадите на зградите од проектот ,,Скопје 2014“, се направени од малтер што личи на мермер, како што може да се слушне...

Дали во Фени намерно се одолговлекува затворање на стечајната постапка?

  Пред некој ден Апелацискиот суд  побара од новиот инвеститор во кавадаречки Фени индустри, Џисол/Еуроникел,  во одлуката во стечајниот процес неколку појаснувања во планот за...

Италијански европратеник со чевел изгази документ на ЕУ (видео)

Италија одбива да ги прифати сугестиите на Европска комисија и да го смени буџетот за наредната година, во кој се укинати мерките на штедење. Пратеник...

Народна банка во женски раце, именувани се нови вицегувернерки

Во рамки на 60. седница на Собранието на Република Македонија, на 18 октомври 2018 година, за вицегувернери на Народната банка на Република Македонија беа...

Вработен во внатрешна контрола на Шумска полиција спречил акција за бесправна...

Димче Т., вработен во внатрешна контрола на Шумската полиција при Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, попречил акција на Шумска полиција за одземање на...

Владата го усвои ребалансот на буџетот за 2018

Владата на Република Македонија, на 94-та вонредна седница, што ја одржа вечерва, го разгледа и усвои Предлогот за изменување и дополнување на буџетот на Република...

Синдикатот очекува поголеми плати и договори на неопределоно по стечајот во...

  Од Синдикатот на индустрија, енергетика и рударство на Македонија очекуваат конечно работниците во кавадаречкиот комбинат за никел Фени Индустри по целосно завршување на постапката...

Грозјето собрано, аргатите се вработија во новоотворените фабрики во Тиквешијата

Во најголемиот производител на грозје во земјата,Тиквешкиот регион заврши бербата на последните сорти грозје.Лозарите ги разгледуваат состојбите и севкупните резултати од годинашната реколта, откупените...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот