ЕУ прави единствен пазар на електрична енергија

Планот на Европска унија е да направи единствен пазар на електрична енергија и тоа да почне да функционира во 2020 година. Националните пазари...

МПМ на дописниците не им исплаќа хонорари

Десетина дописници на медиумската компанија „Медиа Принт Македонија“ од јули годинава не добиле хонорар. Компанијата им должи од 20.000 до 100.000 денари, на секој...

Незаконски субвенции за Боинг

  Светската трговска организација соопшти дека субвенциите што американската сојузна држава Вашингтон и ги доделила на компанијата Боинг, се незаконски. Државните субвенции биле доделени заради производство...

Обезглавени палми

  Исушени, туширани, облечени, покриени палми. Сега и обезглавени. Имено, палмите со кои изминатите три-четири години се занимаваат Македонски шуми, ја засмејуваа, но и револтираа...

Милиони евра буџетски пари се трошат за одржување крстови и споменици

Последната информација во низата за разно-разни тендери и договори за одржување на неплански и непотребно изградените светлечки крстови, споменици и други луксузни нешта низ...

,,Кожуф” ски-центар што никогаш не заживеа

Падините на Кожуф се идеални за скијање и за ски-патеки. Сагата на сопствениците на ски-центарот трае 16 години, но сепак на крајот не успееа...

Луфтханза во штрајк!

По пропаднатите преговори меѓу управата на компанијата Луфтханза и синдикатот, започна штрајкот на врабоетните. Синдикатот бара зголемување на платите за 3,7 насто, а управата...

На Фени индустри му треба долг период да закрепне

Во изминатите 15 месеци поради ниската цена на феро никелот на светските берзи, Фени Индустри АД се наоѓа во незавидна состојба и западна во...

Економскиот раст само до два процента

Економскиот раст на Македонија годинава ќе биде ограничен на 2 процента, пред се заради продолжувањето на политичката криза. Ова е последната проекција на Светска...

Русија не ги сака странските работници

Русија има намера да го намали бројот на странски работници, вели вицепремиерката на Русија за социјална политика Олга Голодец. Како што вели таа,користењето на странска...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот