Македонската кујна во VOGUE

  Зошто Македонија станува гурманска дестинација, со ваков наслов планетарно познатиот часопис за висока мода VOGUE, во последниот број објави статија за традиционалната македонска кујна. Илустрирана...

Олд тајмери во Гази Баба

Старите возила или популарно-олд тајмери имаат посебно место во срцето на нивните сопственици. Тие се грижат за нив, ги негуваат, ги чуваат исто како...

Крвта ја загреваат под мишките

Пациенти во клиничката болница во Битола приморани се сами да ја загреваат крвта што треба да ја примат. Ова за порталот Мактел го тврдат...

Што ќе се носи оваа зима?

Чизмите високо над коленици дефинитивно ќе бидат главниот моден тренд оваа зима. Нивната должина од година во година се зголемува и сега достигнува некаде...

Вашата кожа не сака благо

Претераното користење слатки, посебно шеќер, може да влијаат многу лошо на вашата кожа. Таа ќе изгледа уморно, нездраво и без сјај, а ќе се...

Доктор Оз-измамник кој заработува милиони

Откако Опра Винфри го лансираше во шоу бизнисот, доктор Мехмет Оз од 2004 година усеал да маѓепса милиони гледачи ширум светот. Со неговите емисии...

Џиновски печурки во Порече

Зоре Силјановски од село Косово во Порече, пронајде огромни печурки тешки и над 15 килограми. Не само што вргањот добро роди во Порече, туку еден...

Розева прошетка за борба против ракот

Во организација на Здружение за борба против ракот ,,Борка" и оваа година се одржа Розева прошетка за подигнување на свеста кај жените за навремена...

Јелена Ѓоковиќ отвори ново училиште во Србија

Фондацијата ,,Новак Ѓоковиќ" на чие чело е Јелена Ѓоковиќ, го предаде во употреба осмото Училиште на животот. Адаптацијата и уредување на простори за...

К2 ги чува коските и крвните садови

Витаминот К2 се внесува само преку храна и тој речиси и дека не е присутен во исхраната на европските народи. Многу е важен затоа...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот