Промоција на „Нови драми“ од Томислав Османли

Книгата со двата нови драмски текста ќе ја промовираат Ферид Мухиќ, Глигор Стојковски,а одломски од пиести ќе читаат актерите Јана Пауноска и...

,,ЛАВИРИНТ“ од РИСТО ЛАЗАРОВ објавена и на српски јазик

Реномираниот издавач ,,Агора” од Нови Сад ја објави стихозбирката ,,Лавиринт” од македонскиот поет Ристо Лазаров на српски јазик....

Две нови драми на Томислав Османли во една книга

К                 Книгоиздателството „ВиГ Зеница“ од Скопје ја објави книгата „Нови драми“ од македонскиот прозаист и драмски автор Томислав Османли.

Делата на Старова и натаму хит на Балканот и во Европа:...

Делата на Старова и натаму хит на Балканот и Европа: Во Тирана објавен романот “Емигрирање на јагулите” Позната издавачка...

,,Времето на козите“ од Луан Старова е преведена и на есперанто

Култната книга на познатиот автор и писател, академик Луан Старова, “Времето на козитe”, под наслов ,,La tempo de la kaprinoj”, деновиве,...

,,Археологија на зборовите“-белградска ,,Политика“ за стихозбирката ,,Цедена“ од Ристо Лазаров

Во угледниот саботен додаток за култура и уметност бо белградска ,,Полтика“, денеска е објавен приказ на есеистот и критичар Никола...

Тим-прес (Tim-press) од Загреб објави 4 романи на...

Во издание на Тим-прес (Tim-press), од  Загреб, во еден том, објавени се романите на Луан Старова ,,Времето...

НОВА ПОЕМА ОД РИСТО ЛАЗАРОВ во издание на Везилка

Во издание на ,,Везилка 2011” излезе од печат уште еден нов наслов - поемата ,,Тесен пат кон далечниот...

Ново издание на ,,Везилка 2011“: 1001 АФОРИЗАМ ОД ЉУПЧО СИЛЈАНОВСКИ

,,Патокази во пустина” која содржи 1001 афоризам е најновата книга...

,,Прометеј“ од Нови Сад ја објави прозната книга ,,Каприча“ од Томислав...

Под двосожниот наслов „Збир-ка-прича“, во превод на Зоран Ж. Пауновиќ, збирката раскази „Каприча“ на македонскиот писател ја  публикуваше...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com