Новата книга ,,Намерници“ од Ристо Лазаров излезе од печат

Издавачката куќа ,,ВиГ Зеница” ја објави и ја претставува на јавноста најновата книга на Ристо Лазаров ,,Намерници”. Во предговорот на книгата Димитар...

Драмата ,,Мајстори на огледалата“ од Стефан Марковски пред читателската публика

Деновиве во издание на литературното списание „Современост“ беше објавен драмскиот текст „Мајстори за огледала“ од Стефан Марковски.

Промовирана монографијата ,,Старите занаети во Прилеп“ од Моника Талеска

Монографијата со наслов „Старите занаети во Прилеп“ на авторот Моника Талеска, ја доживеа својата промоција во фоајето на Центарот за култура...

Промовирани двете нови драми на Томислав Османли-,,Нишала од злато“ и ,,Враќање...

Во Скопје во салонот 19:19 беа промовирани двете нови авторски драмски дела на македонскиот писател Томислав Османли. Срочени во...

Промоција на „Нови драми“ од Томислав Османли

Книгата со двата нови драмски текста ќе ја промовираат Ферид Мухиќ, Глигор Стојковски,а одломски од пиести ќе читаат актерите Јана Пауноска и...

,,ЛАВИРИНТ“ од РИСТО ЛАЗАРОВ објавена и на српски јазик

Реномираниот издавач ,,Агора” од Нови Сад ја објави стихозбирката ,,Лавиринт” од македонскиот поет Ристо Лазаров на српски јазик....

Две нови драми на Томислав Османли во една книга

К                 Книгоиздателството „ВиГ Зеница“ од Скопје ја објави книгата „Нови драми“ од македонскиот прозаист и драмски автор Томислав Османли.

Делата на Старова и натаму хит на Балканот и во Европа:...

Делата на Старова и натаму хит на Балканот и Европа: Во Тирана објавен романот “Емигрирање на јагулите” Позната издавачка...

,,Времето на козите“ од Луан Старова е преведена и на есперанто

Култната книга на познатиот автор и писател, академик Луан Старова, “Времето на козитe”, под наслов ,,La tempo de la kaprinoj”, деновиве,...

,,Археологија на зборовите“-белградска ,,Политика“ за стихозбирката ,,Цедена“ од Ристо Лазаров

Во угледниот саботен додаток за култура и уметност бо белградска ,,Полтика“, денеска е објавен приказ на есеистот и критичар Никола...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com