Денеска Собранито ќе се распушти?

Закажана е последната седница за овој парламантерен состав, кој треба да се самораспушти заради запазување на законскиот рок пред предвремените парламентарни избори на 11-ти...

Шилегов:-,,Лажеш Никола”

Лажеш Никола- со овие зборови му се обрати Петар Шилегов од СДСМ на Груевски, застанат пред напуштената фабрика ,,Застава " во Демир Хисар, прашувајќи...

Ќе има 63 пратеници, но од здружената опозиција

Побарал Груевски од граѓаните 63 пратеници ...вели во својата ФБ порака претседателот на СДСМ Зоран Заев. ,,Ќе има 63 пратеници, но од здружената опозиција со...

Груевски повторно бара 63 пратеници

На народен собир со партсики знамиња на ВМРО ДПМНЕ и со говор од 70- ина минути лидерот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски им се...

Мобилизацијата успешна

Стотици автобуси од сите страни на Македонија пристигнаа во Скопје на народниот собир што го организира ВМРО ДПМНЕ. На присутните во спортската сала ,,Борис...

ВМРО ДПМНЕ прави собир во ,,Борис Трајковски”

По викенд-дебатите и панел дискусиите што се одржаа во Скопје, на кои членовите на Владата и Парламентот од ВМРО ДПМНЕ даваа отчет за...

Дејан Бошковски згрижен во Регулаторна комисија

Владата на Собрание на РМ му предложи Дејан Бошковски, поранешен генерален директор на ЕЛЕМ и Претседател на Управниот одбор, да го именува за...

Уцени, закани и притисоци во прилепските училишта

,,Исплашена од загубената доверба кај граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ врши силен притисок врз вработените во прилепските училишта, особено врз наставниците кои го напуштиле СОНК-тврдат социјалдемократите од...

Спомениците повредни од 100.000 Турци!

Енес Ибрахими , пратеник од ТХП (Партија за движење на Турците во Македонија) реагира на дискриминаторскиот однос на актуелната влада кон Турците во...

ВМРО-ДПМНЕ ги мобилизира буџетарите за митинг

Во недела ВМРО ДПМНЕ ќе одржи митинг во Скопје. Граѓанските новинари за ЦИВИЛ јавуваат дека вработените во администрацијата и сите буџетари се масовно мобилизирани...

Последни вести

Во Фокусот

Избор на авторот