За македонЦкото новинарство…

(Со повод...) Препораките до новинарите да го прашаат министерот Филипче на прес конференциите како е, не придонесуваат за...

Партиски Манулачи

Портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, редовно го нарекува портпаролот на СДСМ ,,Манулач“. Сите што ја гледале Зона Замфирова...

Црвената ме(н)тална ограда и човекот

(Од македонската менталитетска работилница) Како да го смениме менталитетот и да станеме поцивилизирани...

Република Северна Депонија

Почитувани сограѓани, сожители, доселеници, староседелци, скопјани и други, политичари и невладини, активисти и пасивисти, властодршци и опозиционери. Сите... Ни...

Низ розовите очила на власта ова ѓубре е невидливо

Од: Емилија Лазаревска -Владата со години ја игнорира еколошката апокалипса покрај патиштата низ Македонија- Состојбата на...

Сѐ се исуши, сѐ е пеплосано!

Пишува: Емилија Лазаревска ( насловот и текстот не се само за тревата, не се за дрвата, не се за...

Македонија не е апстракција, туку и ѓубрето и урината врз неа

Пишува: Емилија Лазаревска Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, упати драматичен апел до централната власт, посебно...

Дојдоа дивите, ги избркаа питомите

Пишува: Емилија Лазаревска Само после два дена мое отсуство од држава Аеродром, се враќам и го наоѓам Паркот...

Различноста во Македонија како богатство или граничник на поделби и разединување

За Папата различноста во Македонија е богатство, за Иванов и Сиљановска граничник на поделби и разединување

И јас сум Ирена Ристиќ

Колку треба да си невоспитан и дрзок идиот да плукаш на плочник и тоа во момент кога поминуваш покрај некого?! Ги гледам,...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com