Ременски ќе донира плата за семејството од село Враготурце кое остана...

,,Суровата реалност за семејството од с. Враготурце, Старо Нагоричане, кумановско и за жал и денес е актуелна. Помина без малку една година откако ги посетив...

Царовска објави дека е надоместена една забошотена месечна исплата за социјална...

Министерството за труд и социјална политика  врати неисплатена социјална парична помош за граѓани кои што примале социјална помош и туѓа нега од декември 2011,...

Едно општество за сите со вклученост и на лицата со попреченост...

ретседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, во придружба на министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, и министерката за образование и...

И оваа Влада ќе ги носи бесплатно на бања пензионерите

По бесплатните годишни одмори за работници со ниски примања, Владата на Заев најави уште една популистичка мерка-продолжување на бесплатниот бањски туризам за пензионерите. - Возрасните...

Министерството за социјала ќе финансира невладини со 2.400.000 денари

Министерството за труд и социјална политика денеска ги потпиша договорите со неколку невладини организации кои ќе бидат финансирани за проекти со кои конкурираа од...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com