Едно општество за сите со вклученост и на лицата со попреченост...

ретседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, во придружба на министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, и министерката за образование и...

Министерството за социјала ќе финансира невладини со 2.400.000 денари

Министерството за труд и социјална политика денеска ги потпиша договорите со неколку невладини организации кои ќе бидат финансирани за проекти со кои конкурираа од...

Трикратно се зголемува социјалната помош и сега ќе изнесува 11.700 денари

„Од почетокот на следната година, четиричлено домаќинство во социјален ризик со едно работно неспособно лице ќе има можност да добива месечен надоместок од 11.700-тини...

Закажано масовно ,,оставање на трето дете“ пред Влада

Неформална ФБ група започна кампања за ,,масовно оставање на трето дете пред Влада“. ,,Оставањето“ е закажано за 11 ноември од 11 часот до 16 попладне. ,,Поради...

Во Фокусот

Последни вести

Избор на авторот