МИТ обвинува за ,,неподнослива тортура”

Приватниот МИТ универзитет, кој вчера беше предмет на истрага од страна на Основно јавно обвинителство со асистенција на полиција, денеска обвинува за тортура. Тие...

Истрага во МИТ универзитет

Полицијата денеска, по наредба на Основното јавно обвинителство спроведе акција во просториите на приватниот МИТ универзитетот во сите три објекти во градот, заради наводни...

Петти октомври-ден на студентското ослободување

Организаторите на референдумот што се одржа на факултетите при УКИМ, Студентски пленум, 5-ти октомври го прогласија за ден на студентското ослободување од стегите на...

Судот ги одбива сите барања на СЈО за ,,Трезор”

Основниот суд Скопје 1 ги одби сите барања на Специјално јавно обвинителство за осомничени во случајот ,,Трезор". Отфрлено е барањаето за изземање на судија. Во...

Жртвувања заради ајвар

Бормашина им откина прсти на тројца мажи, кои правеле ајвар со семејствата во Кавадарци. И додека во Скопје инспекторите го чешлаат теренот и ги казнуваат...

И Бугарија поставува ограда против мигранти

Бугарија ќе постави жичена ограда долга 100 километри долж границата со Грција и со Турција, распоредувајќи илјада граничари да го спречат приливот на мигранти,...

Одложено судењето на Богоевски за 14 ноември

Судењето на Павле Богоевски е одложено за 14 ноември. По излегувањето од судница, тој изјави дека е побарано претставник на Министерство за култура да...

Нема правна основа да се оценуваат помилувањата

Уставен суд треба да ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста за помилување од Претседателот на државата за предметите кои ги работи СЈО. Според...

Студентски референдум за подобра организација

За прв пат, студентите на УКИМ ќе гласаат на референдум, на кој ќе одлучат на кој начин сакаат да биде организирано нивноте движење, кој...

Шарена поддршка за Павле Богоевски

Во Основниот суд Скопје1-Скопје на 5 ти октомври во 11 часот, закажано е судење на Павле Богоевски за учество во толпа што ќе изврши...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com