Lajm:Агим Нухиу ќе биде кандидат за Претседател на РМ од ДУИ

Порталот на албански јазик Лајм, објави дека кандидат за Претседател на РМ од ДУИ, ќе биде акатуелниот заманик министер за внатрешни работи, Агим Нухиу.

Според, извори од ДУИ, Нухиу ја ужива поддршката на меѓународната заедница и на членството на партијата.

Агим Нухиу беше министер за внатрешни работи во перидо на широката коалиција по Пржинскиот договор.