Двајца туристи загинаа, 45 се повредени, две деца потешко, кога отворен туристички автобус налетал на гранка.

Сите овие патници седеле во отворениот дел на автобусот на вториот спрат.

Поголем дел од патниците биле од Белгија и Велика Британија.

Автобусот ги превезувал на панорамско туристичко разгледување, а несреќата се случила блиску до главниот град Валета.