Таг: автор

Новинарите не се вреќи за боксирање

Многу го критикувам македонското новинарство. Не ретко критикувам медиуми и новинари. Ама до последно ќе ја бранам мојата професија, посебно од неосновани,...

Партиски Манулачи

Портпаролот на ВМРО ДПМНЕ, редовно го нарекува портпаролот на СДСМ ,,Манулач“. Сите што ја гледале Зона Замфирова...

Република Северна Депонија

Почитувани сограѓани, сожители, доселеници, староседелци, скопјани и други, политичари и невладини, активисти и пасивисти, властодршци и опозиционери. Сите... Ни...

Сѐ се исуши, сѐ е пеплосано!

Пишува: Емилија Лазаревска ( насловот и текстот не се само за тревата, не се за дрвата, не се за...

Македонија не е апстракција, туку и ѓубрето и урината врз неа

Пишува: Емилија Лазаревска Градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски, упати драматичен апел до централната власт, посебно...

Дојдоа дивите, ги избркаа питомите

Пишува: Емилија Лазаревска Само после два дена мое отсуство од држава Аеродром, се враќам и го наоѓам Паркот...

Различноста во Македонија како богатство или граничник на поделби и разединување

За Папата различноста во Македонија е богатство, за Иванов и Сиљановска граничник на поделби и разединување

Општинските мајки и татковци ги измешаа лончињата на државата и црквата,...

Оваа година како никогаш досега, прославата на верскиот празник Бадник, ден пред Христовото раѓање, стана предмет на организација и прослава на градоначалниците од СДСМ...

Јачева -Улчар: ПУКАЈТЕ, СПАСОВ, НИЕ И СЕГА ДРЖИМЕ ЧАС!

Недоразбирањата меѓу поранешниот професор Људмил Спасов и некогашни негови студенти, продолжуваат. д-р Елка Јачева-Улчар, Научен соработник во Институт за македонски јазик ,,Крсте Мисирков“ и еден...

Османли: Во Телма беше извршен културоцид

,,Во Телма останав најдолго, цели 18 години и заедно со една сјајна екипа колеги од сите журналистички домени, полтичката , забавната, па се до...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com