Таг: брана

Започна изградбата на браната ,,Конско“ која ќе го реши проблемот со...

Започна изградбата на браната „Конско“, најголемата капитална инвестиција во земјоделството во последните 10 години. Вкупниот износ на инвестицијата е над 2,4 милијарди денари. Ова...

Голема евакуација во Калифорнија заради напукната брана

  Американските власти наредија итна евакуација на 200.000 население кое живее долж браната Оровил на која се појавиле одредени пукнатини. Калифорнискиот завод за водни ресурси пред...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com