Таг: водоснабдување

Во Гевгелија е пуштен во употреба новиот водоснабдителен систем

Речиси по две години градење, беше пуштен во употреба новиот водоснабдителен систем во општина Гевгелија. Со ова, се отстрануваат сите сомнежи и се излезе во...

Обезбедени се дополнителни 20 милиони евра за капитални проекти во земјоделството

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство реализира низа капитални проекти во водостопанството, со цел зголемување на наводнуваните земјоделски површини, што крајно ќе придонесе за...

Македонските градови имаат континуирани проблеми со водоснабдувањето

  Повеќе градови во Македонија со децении мака мачат со нормално водоснабдување. Во некои градови тоа е изразено само во летните месеци, но некои, како...

Водоснабдувањето се нормализира

Водоснабдувањето во Охрид и Струга каде големи делови од градовите попладнево останаа без вода за пиење, вечерва полека се стабилизира. ЕВН денеска го исклучи...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com