Таг: документи

Потребните документи по електронски пат, а не да се чека по...

Развојна банка, Управата за јавни приходи и Централниот регистар на Република Северна Македонија апелираат до фирмите коишто ја прибираат документацијата потребна за...

Закажување на термин за лични документи и преку мобилен телефон

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека покрај онлајн закажувањето термини за аплицирање за лични документи, преку веб страницата на МВР ( termin.mvr.gov.mk ) и телефонското...

Ал Џезира: Пропаѓаат документи во Архивот на Македонија (видео)

Ал Џезира Балканс, се навраќа на проблемот со архивската граѓа на Државен архив на Република Македонија. Откако Владата објави дека донела одлука, на предлог на...

Документите од депото катадневно се разнесуваат во торби и фасцикли до...

Оваа слика е секојдневие на вработените во Државен архив на Република Македонија. Секоја потреба на читател или истражувач од одреден архивски документ, подразбира нивно...

Нови правила за влез во ЕУ

Од утре(07.04.2017) на границите на ЕУ ќе се применуваат новите Шенгенски правила за контрола на патници. Ова се прави заради заштита на Унијата од...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com