Таг: забрана

Фабриките во Штип не смеат да работат за време на карантинот

Текстилните и кожарските фабрики на подрачјето на Општина Штип нема да смеат да работат за време на престојниот продолжен викенд, одлучи денес...

Општина Центар забрани користење на урбаната опрема

Општина Центар воведе нови мерки за зголемена безбедност на граѓаните и спречување од дополнително ширење на вирусот КОВИД-19. Денеска...

Забраната за влез и излез од Куманово не се однесува на...

Одлуката со која се забранува влез и излез од и во подрачјето на територијата на општина Куманово со градски и меѓуградски патнички...

Се забранува движење од 11 до 05 часот за лица над...

Премиерот Оливер Спасовски, во интервју за ТВ 24 објави дека се воведуваат нови мерки на забрана за движење. Се...

Владата донесе дополнителна одлука за забрана на користење на пливачки базени

Владата на Република Северна Македонија, на 15-тата седница, одржана денеска, покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни...

Детска клиника ги забрани посетите поради корона вирусот

Поради опасноста од ширење на Корона вирус во Клиниката за детски боолести, менаџментот од 26. февруари.2020 година, најстрого ја забранува...

ДОМ бара забрана на увоз на отпад како извор на енергија

Пратеничките од зелената партија ДОМ поднесоа измена на Законот за управување со отпад, со што се забранува увоз на отпад како извор...

Германија забрани употреба на пластични ќеси во малопродажба

Германската Влада го усвои предлог законот со кој се забранува употреба на пластични ќеси во малопродажба. За кршење на забраната е предвидена...

Македонија забрани увоз и транзит на свинско месо од Србија

По официјално потврдување на присуство на болеста африканска свинска чума во реоните на Белград и Смедерево, во соседна Србија, заради заштита од...

Се укинува забраната за движење во шуми

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство по барање на  Јавното претпријатие „Национални Шуми” ја укинува забраната за движење во шуми донесена на...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com