Таг: каролина ристова астеруд

Ристова Астеруд: Намалете со заканите и уцените, никаде не мрдате без...

Пишува: проф.д-р Каролина Ристова Астеруд   Хмммм , што да се каже за екстремно (само)залажувачки политички илузии и оперираност од реалноста , па уште со заканувачки...

Законот за јазици ги поништува Уставот и Рамковниот и мора да...

Пишува: проф: Каролина Ристова -Астеруд   Нема простување, многу добро знаат што прават! И нема бегање веќе! Рамковниот и Уставот се целосно поништени со ЗУЈ 2018....

Каролина Ристова-Астеруд: Да почнам да убивам по улица ,,Македонија“, вие ќе...

  Настапот на Фатиме Фетаи на ПричПич ми заличи како гротесктно парафразање на онаа познатата на Трамп: ,, Ма да почнам да убивам по улица Македонија...

Пајаковата мрежа на ДУИ

Пишува: Каролина Ристова - Астеруд   Од внатрепартиски извори (не ги кажуваме , заштита на извори, ама ако сте запнале, од Чаир се, толку само ќе...

Законот за употреба на јазиците 2018-рамковна и уставна тиранија на малцинството

Пишува: Проф. д-р Каролина Ристова-Астеруд -,,поранешна пратеничка во Собранието на Република Македонија (2002-2006), поддржувачка на Рамковниот договор, која во својот мандат се „претепувала„ на говорница...

Ристова -Астеруд: Постои правна етика за јавни обвинител(к)и, вклучително и за...

Да ги тргнеме процесно-правните аспекти, т.е тврдите правни правила, и да се фокусираме само на правилата на правната етика релевантни за јавни обвинител(к)и за...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com