Таг: Катерина

ПО СТОТИ ПАТ ЗА ДРЖАВНИОТ АРХИВ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

  Пишува:проф.д-р Катерина Тодороска   ЗНАМ. ДОСАДНА СУМ. ЗНАМ. АМА НЕМА КАКО ПОИНАКУ ДА СЕ ЗАПРЕ УНИШТУВАЊЕТО НА СТАРАТА ЗГРАДА НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ НА РМ И ТАА ПОВТОРНО ДА...

Платформа за двојни избори

    Интервјуто на Али Ахмети, на 10.01.2017 год. во емисијата Click Plus на TV21 покажа дека Али Ахмети веќе може да се прекрсти во Ѓоргија...

Тоалетна хартија

Родена сум во Прилеп од татко, Ѓоре шнајдерот и мајка, Љубе шнајдерката, а мојот прв дом беше првиот кат од „куќата на Аџиздравевци“. Татко...

Самопонижувањето е врв на индивидуалното дно

      Сите оние што ме знаат, ама еве и за оние што не ме знаат, јас сум голем колекционер на чаши. Вакви, такви, онакви. Секогаш...

АКО…си ја познававте историјата, Ќосето немаше да ви биде херој!

    Колку скапо не чини и допрва ќе не чини инвалидното образование? Колку години ќе треба да ја санираме инвалидноста на инвалидното „знаење“ и уште поинвалидните...

Рецепт за торта ,,Државна награда”

од проф. д-р Катерина Тодороска Како и сите еуфорично расположени домаќинки по повод големиот ни празник, 23 Октомври, решив и јас да придонесам за развојот...

Интервју: Прогласена за дискриминатор заради негативна рецензија

Проф.д-р Катерина Тодороска редовен професор и научен советник во Институт за национална историја при УКИМ, е прва која добила решение од Комисијата за...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com