Таг: киро глигоров

25 години од атентатот врз македонскиот Претседател Киро Глигоров

На денешен ден пред 25 години беше извршен неуспешен атентат врз тогашниот македонски Претседател, Киро Глигоров. Оттогаш имаше бројни...

Атентатот врз Киро Глигоров и по 24 години остана нерешена мистерија

Пред 24 година врз Претседателот на Република Македонија Киро Глигоров беше извршен атентат. Отогаш имаше бројни заложби и ветувања...

Новото ОУ ,,Киро Глигоров“ – сон за секој ученик и наставник(фото+видео)

Утрината новото Основно училиште во населбата Капиштец, ,,Киро Глигоров“, ги отвори вратите за учениците. Најмодерно во Македонија, со современи...

По 50 години Општина Центар доби ново основно училиште ,,Киро...

Новото современо основно училиште во Капиштец ќе го носи името на првиот Претседател на независна Република Македонија, Киро Глигоров.

Новинарот Веле Митаноски ја отстапи целата лична архива со записи, интервјуа...

Личната архива на колегата Веле Митаноски  е донирана како прилог во заоставнината на Киро Глигоров. ,,На промоцијата на делото „За и од Киро Глигоров“, во...

,,Македонија е сѐ што имаме“-Киро Глигоров

Во Штип е отворена спомен собата на првиот македонски Претседател, Киро Глигоров. ,,Киро Глигоров е несомнено еден од великаните на современата историја на Македонија и...

На денешен ден пред 101 година е роден Киро Глигоров

На денешен ден пред 101 година е роден првиот македонски претседател, Киро Глигоров. Киро Глигоров е роден во Штип во 1917 година. Дипломирал право на...

Во ,,Сенки над Балканот“ детето Киро Глигоров трчка околу Анте Павелиќ(видео)

Последната епизода на серијата ,,Сенки над Балканот“ од режисерот Драган Бјелогрлиќ, а во македонско-српска-руско-босанска копродукција, ги остави гледачите во Македонија во прашалници??? Имено, сценаристите вметнале...

6 години од смртта на првиот македонски претседател Киро Глигоров

Делегација на СДСМ во состав Миле Зечевиќ, организационен секретар на СДСМ, Цветанка Ласкова, координаторка на Форумот на жени на СДСМ и Љубица Јанчева претседателка...

Пред 22 години беше извршен атентат врз Претседателот Киро Глигоров

Пред 22 година врз Претседателот на Република Македонија Киро Глигоров беше извршен атентат. На 3 октомври 1995 година врз Претседателот на Република Македонија беше извршен...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com