Таг: корито

Се расчистува коритото на Вардар во центарот на Скопје

За да се намали опасноста од излевање на реката Вардар при поголеми врнежи од дожд, екипите на Град Скопје денеска, во центарот на градот,...

Вардар почна да се излева од коритото, градбите во реката ја...

Галиите, мостовите и градежниот шут во коритото на Вардар, ја намалуваат заштитата од поплави за 50% односно, опасноста од поплави е на нивото од...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com