Таг: никола ѓурѓај

Прва јавна активност на поранешниот претседател Ѓорге Иванов

Претседателот на македонско друштво ,,Илинден“-Тирана, Никола Ѓурѓај, пред два дена му ја врачи почесната награда ,,Илинден“ на д-р Ѓорге Иванов,...

Ѓурѓај: Бугарија спроведува неприфатлива регрутација на ,,Бугари„ меѓу Македонците во Мала...

Во Албанија и натаму ќе живеат само Македонци, а фактот што нема Бугари може да се смени само со продолжување на праксата за купување...

Единствениот весник на македонски јазик во Албанија достапен и во електронска...

По пет години постоење во печатена верзија, единствениот весник на македонски јазик кој се издава во Албанија од македонското друштво ,,Илинден “ од Тирана,...

ИНТЕРВЈУ:Македонската држава незаинтересирана, бугарската агресивно ги присвојува Македонците во Албанија

Никола Ѓурѓај, Македонец од Албанија, претседател на македонското друштво ,,Илинден„ за порталот АКО зборува за незаинтересираноста на македонската држава за Македонците кои живеат во...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com