Таг: општина центар

Мераклии по скапи коли, ама не сакаат да платат 50 денари...

ЈП Паркинзи на Општина Центар секоја недела прави збирен пресек на подигнати возила и напишани казни на нејзина територија.

Општина Центар забрани користење на урбаната опрема

Општина Центар воведе нови мерки за зголемена безбедност на граѓаните и спречување од дополнително ширење на вирусот КОВИД-19. Денеска...

Седницата на Совет на Општина Центар се одржа на отворено

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, објави дека 44 седница на Совет на Општина Центар се одржала на отворено во дворот на...

Општина Центар спроведува кампања за правилно миење раце

Во соработка со Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Општина Центар во основните училишта на нејзина територија започна со кампања за правилно...

Почна санкционирањето за дотур на стока во забранетиот период од денот

Општина Центар,  во соработка со МВР, санкционираше неколку прекршувачи на одлуката за доставување на стока на подрачјето на општината. Со оваа одлука, донесена од Советот...

Искршени возила, хаос и ѓубре на напуштениот паркинг во центарот на...

По напуштањето на паркингот во строгиот центар на Скопје од страна на ЈП за стопанисување со станбен и деловен простор и отстранување на рампите...

Обвинетиот Трајковски држи пресови како советник, а не се појавува на...

  Советникот на ВМРО ДПМНЕ во општина Гази Баба, Александар Трајковски, како еден од првообвинетите во процесот на СЈО за насилството во Центар кога  Андреј...

Отстранета дивоградба на скопското Кале

  Овластен градежен инспектор, со техничка механизација, вчера ја отстрани дивоградбата која незаконски се издигна во близина на скопската тврдина Кале. Импровизираното градилиште претходно, на 18-ти...

По повеќе од 10 години – Општина Центар ја реконструира ,,Адвокатската...

  По повеќе од 10 години, Општина Центар ја реконструира “Адвокатската улица“, поточно делот кој се наоѓа пред основното училиште “Св. Кирил и Методиј“. Со комплетната...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com