Таг: починат донор

Се трансплантираат два бубрега од починат донор, за срцето нема соодветен...

Утрово на Клиниката за Урологија беа експлантирани два бубрега од 46 годишен пациент кај кој вчера беше потврдена мозочна смрт. Во моментов,...

Тим кардиохирурзи предводен од д-р Сашко Јовев ја изведува првата трансплантација...

Во текот на ноќта на Клиниката за Државна кардиорирургија се изведува првата кадаверична трансплантација на срце, односно трансплантација од починат донор. Во...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com