Таг: сарај

Во Сарај 41 заразен од коронавирус, градоначалникот бара масовно тестирање

Градоначалникот на Сарај, Блерим Беџети, конечно се загрижи за состојбата со заразени од коронавирус во Сарај. ,,До вчера имаше...

Заразата се шири, заразените одбиваат да кажат со кого имале контакти

Денеска се регистрирани 52 заразени од коронавирус и 4 починати. Лекарите се жалат дека новозаразените...

Од експозитурата на НЛБ Банка во Сарај се украдени 115.000 евра

Утрово во експозитурата на НЛБ Банка во општина Сарај лоцирана во ТЦ „Сарај Центар”, се случи грабеж од страна на вооружена група...

Дивите платформи на Матка добија и саксии со цвеќиња

Дрскоста на узурпаторите на кањонот на македонското национално богатство Матка, оди до таму, што наместо да ја урнат диво изградената платформа ,...

Најголема излезност до 17 часот од 54,21 насто има во Сарај,...

ИЗЛЕЗНОСТ ВО 17:00 ЧАСОТ Општина Запишани избирачи* Број на ИМ Процеси- рани ИМ Процесирани избирачи Гласале % АЕРОДРОМ 65.925 93 93 65.886 19.578 29,71% АРАЧИНОВО 9.452 13 13 9.431 3.612 38,30% БЕРОВО 10.963 16 16 10.960 3.283 29,95% БИТОЛА 82.131 170 170 82.054 22.678 27,64% БОГДАНЦИ 6.776 12 12 6.771 2.062 30,45% БОГОВИЊЕ 27.332 38 38 27.324 8.544 31,27% БОСИЛОВО 12.212 19 19 12.208 2.148 17,60% БРВЕНИЦА 15.246 24 24 15.239 3.546 23,27% БУТЕЛ 33.165 45 45 33.140 9.899 29,87% ВАЛАНДОВО 9.970 24 24 9.967 2.594 26,03% ВАСИЛЕВО 10.450 19 19 10.438 2.234 21,40% ВЕВЧАНИ 2.039 3 3 2.038 541 26,55% ВЕЛЕС 46.172 84 84 46.110 11.266 24,43% ВИНИЦА 17.143 33 33 17.130 3.304 19,29% ВРАПЧИШТЕ 25.463 39 39 25.454 6.535 25,67% ГАЗИ БАБА 61.444 92 92 61.363 13.948 22,73% ГЕВГЕЛИЈА 19.234 37 37 19.210 6.462 33,64% ЃОРЧЕ ПЕТРОВ 37.823 53 53 37.793 9.898 26,19% ГОСТИВАР 79.160 121 121 79.090 21.722 27,46% ГРАДСКО 3.136 11 11 3.135 844 26,92% ДЕБАР 18.340 27 27 18.318 5.467 29,84% ДЕБАРЦА 4.460 28 28 4.456 922 20,69% ДЕЛЧЕВО 14.728 36 36 14.721 4.246 28,84% ДЕМИР КАПИЈА 3.364 11 11 3.362 1.034 30,76% ДЕМИР ХИСАР 7.092 41 41 7.090 1.925 27,15% ДОЈРАН 2.717 8 8 2.715 969 35,69% ДОЛНЕНИ 11.586 40 40 11.580 3.780 32,64% ЖЕЛИНО 23.235 35 35 23.229 7.122 30,66% ЗЕЛЕНИКОВО 3.747 15 15 3.740 793 21,20% ЗРНОВЦИ 2.560 4 4 2.558 411 16,07% ИЛИНДЕН 13.999 25 25 13.998 2.026 14,47% ЈЕГУНОВЦЕ 10.200 21 21 10.197 2.489 24,41% КАВАДАРЦИ 32.259 60 60 32.217 8.487 26,34% КАРБИНЦИ 3.200 16 16 3.195 708 22,16% КАРПОШ 53.688 74 74 53.663 20.422 38,06% КИСЕЛА ВОДА 52.929 82 82 52.893 13.381 25,30% КИЧЕВО 50.238 120 120 50.195 13.921 27,73% КОНЧЕ 2.755 10 10 2.755 771 27,99% КОЧАНИ 32.998 63 63 32.966 8.268 25,08% КРАТОВО 8.075 37 37 8.072 2.211 27,39% КРИВА ПАЛАНКА 17.006 47 47 16.995 5.786 34,05% КРИВОГАШТАНИ 4.740 13 13 4.737 968 20,43% КРУШЕВО 7.936 23 23 7.933 2.854 35,98% КУМАНОВО 92.691 167 149 90.390 26.769 29,62% ЛИПКОВО 25.232 36 36 25.200 10.474 41,56% ЛОЗОВО 2.038 9 9 2.035 572 28,11% МАВРОВО И РОСТУША 9.672 39 39 9.672 2.158 22,31% МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА 6.669 17 17 6.666 1.509 22,64% МАКЕДОНСКИ БРОД 5.152 53 52 5.134 1.552 30,23% МОГИЛА 5.388 23 23 5.385 893 16,58% НЕГОТИНО 15.906 28 28 15.894 4.410 27,75% НОВАЦИ 2.977 24 24 2.976 727 24,43% НОВО СЕЛО 11.273 20 20 11.267 1.555 13,80% ОХРИД 52.195 89 87 52.148 13.670 26,21% ПЕТРОВЕЦ 7.588 19 19 7.585 1.731 22,82% ПЕХЧЕВО 4.180 9 9 4.178 1.231 29,46% ПЛАСНИЦА 4.971 9 9 4.967 1.521 30,62% ПРИЛЕП 64.225 142 129 63.925 19.455 30,43% ПРОБИШТИП 12.650 46 46 12.643 3.281 25,95% РАДОВИШ 24.239 46 45 24.200 5.253 21,71% РАНКОВЦЕ 3.019 13 13 3.017 802 26,58% РЕСЕН 16.765 50 49 16.202 3.717 22,94% РОСОМАН 3.344 10 10 3.344 784 23,44% САРАЈ 31.157 46 46 31.113 16.867 54,21% СВЕТИ НИКОЛЕ 14.633 35 35 14.616 3.682 25,19% СОПИШТЕ 4.949 14 14 4.948 983 19,87% СТАРО НАГОРИЧАНЕ 3.367 38 38 3.363 544 16,18% СТРУГА 60.169 101 101 60.137 17.621 29,30% СТРУМИЦА 49.157 83 83 49.086 14.596 29,74% СТУДЕНИЧАНИ 15.461 31 31 15.442 4.895 31,70% ТЕАРЦЕ 22.054 30 30 22.048 7.156 32,46% ТЕТОВО 83.191 117 117 83.092 27.917 33,60% ЦЕНТАР 43.416 78 78 43.389 17.731 40,87% ЦЕНТАР ЖУПА 6.687 16 16 6.686 1.337 20,00% ЧАИР 57.608 86 86 57.494 20.787 36,16% ЧАШКА 6.008 31 31 6.005 1.885 31,39% ЧЕШИНОВО...

Наставничка во ,,Емин Дураку“ во Сарај физички нападнала 13-годишен ученик

Ова, според билтенот на МВР, го пријавил таткото на ученикот. ,,На 04.04.2018 година во 14.40 часот во Полициско одделение Сарај, А.Р. од село Арнакија пријавил...

Мајките од Сарај бараат поголема безбедност и полициско присуство и за...

„Денеска апелираме до надлежната комисија во рамките на МВР и до самото Министерство да се зачува редот и мирот во општеството и да се...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com