Таг: стара скопска чаршија

Се заменуваат излозите на продавниците во Старата скопска чаршија

39 дуќани ќе добијат унифициран изглед на своите излози. Ова е новиот изглед на излозите во Старата скопска чаршија.

Градоначалникот на Чаир уверува дека реконструкцијата на Старата чаршија ќе биде...

Градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу, ветува транспарентност во целиот проект за реконструкција на Старата скопска чаршија. Тој преку...

Влада на РСМ: Запазени се сите процедури за зачувување на автентичноста...

По бурните реакции на социјалнте мрежи поради реконструкција и вадење на старата калдрма во Старата скопска чаршија, од Министерството за култура издадо...

Новиот изглед на Старата скопска чаршија беше најавен пред неколку денови...

Проектот за обнова на старото скопско јадро се спроведува според планот, објави Општина Чаир на својата ФБ страница...

Замената на калдрмата во Старата скопска чаршија беше најавена минатата година

Полицискиот час и ограниченото движење поради спречување на ширење на епидемијата на КОВИД 19, ја раскопаа Старата скопска чаршија.

Старата скопска чаршија е под целосна градежна офанзива

Старата скопска чаршија станува нова жртва на градежната експанзија и алчноста за профит. На местата на малите двокатни куќи се почесто...

Сопствениците на хотел ,,Арка“ во Стара скопска чаршија се жалат на...

,,ВАНДАЛИЗАМ ИЛИ ЕТНИЧКО ЧИСТЕЊЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО СТАРАТА СКОПСКА ЧАРШИЈА“. Вака реагираат сопствениците на хотелот ,,Арка“, кои како што велат, се изложени на постојани...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com