Таг: томе буклески

Почина еден од последните живи носители на партизанска споменица Томе Буклески-Маќули

  Почина Томе Буклески - Маќули, истакнат македонски револуционер и државник. Роден е во 1921 година во Кичево, член на Комунистичката партија на Македонија од...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com