Таг: училишта

Парковите како поле за (не)културен натпревар меѓу младите

Време денешно, време сегашно, време на корона. Образовните институции не работат, но затоа парковите се пуштени на турбо. Секој божји ден, секоја...

Од 1 септември во Србија почнува класична настава во училиштата

На анкетата спроведена од српското МО, само 3 проценти од анкетираните деца/родители се определиле за настава на далечина, односно онлајн настава.

УНИЦЕФ смета дека со неотворањето на училиштата покрај учењето, децата пропуштаат...

УНИЦЕФ, организација која се грижи за здравјето и напредокот на децата, смета дека затворените училишта ќе влијаат негативно врз децата и нивното...

Промената на имињата на училиштата во Чаир е законска, вели Заев

,,Вчера и денеска ги проверивме сите аспекти од постапката на носење на имињата на основните училишта во Чаир. После...

Лешоски: Ќемали не би сакал да го избрише Вапцаров за да...

,,Кога онаа земја по која чекориш ти е туѓа, оние по кои велиш ,,свои браќа“ и даваш живот за нивната слобода,...

Часови без мобилни телефони во основните училишта во Карпош

Помалку Facebook, а повеќе внимание за време на наставата. Со ваква кампања и проект оваа година стартуваше образовниот процес во основните...

Учителите во Флорида ќе може да носат оружје во училиштата

Законодавната власт на Флорида го одобри законот со кој учителите ќе можат да носат оружје за време на часовите. Ќе биде дозволеено...

Кордалов: Да, потребна ни е ДРУГАРИЗАЦИЈА!

  Кога добив покана да се вклучам и да придонесам во рамките на проектот наречен Другаризација (https://www.facebook.com/drugarizacija/), без двоумење прифатив бидејќи сакам да придонесам во...

Нема веќе мобилни во грчките училишта

Министерството за образование на Грција, испрати писмо до сите училишта во земјата, преку кое соопшти дека децата нема да смеат да носат мобилни телефони,...

Изјавата на Богоев открива дека градинките и училиштата учествувале во организација...

Државниот просветен инспекторат утре ќе започне контрола низ училиштата во државата, за да утврди дали  учествувале во верско организирање и пропагирање во училиштата. Но,...

Последни вести

Избор на авторот

Во Фокусот

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com