7 hrs

Thank you #Skopje 🇲🇰
Fantastic hosts for #SuperCup 2017

На овој начин УЕФА се заблагодари за вчерашната организацоја на најголемата фудбалска претстава во светот Супер Куп, што се одржа на Градски стадион во Скопје.

Реал Мадрид го одбрани трофејот совладувајќи го Манчестер Јунајтед со 2:1.